Mahjong-opas

Riichi-setti Yellow Mountain Importsilta

Yellow Mountain Importsilta tilaamani riichi-setti saapui viimein. Pakettikortista selvisi, että settini oli mennyt tulliin — tämä oli ikävää, mutta sinänsä ihan odotettavissa. Onhan kyseessä sen hintainen paketti, että alveja pääsee makselemaan, viime aikoina vain kaikki tullirajan ylittäneet pakettini ovat tulleet suoraan kotiin. No, joskus voittaa oikeuskin, näemmä.

Riichi-settini laatikossaanTullissa vierailu nyt on aina yhtä tylsää, mutta eipä mennyt kuin puolisen tuntia jonottaessa. Minulla oli sitä paitsi parivuotias poikani mukana tarjoilemassa viihdettä. Esitin PayPalin lähettämän sähköpostin tositteena, avasin paketin ja kerroin tullivirkailijalle, että kyseessä on mahjong-lautapeli. Tullin papereihin kirjattiin sisällöksi ”Japanilainen lautapeli”, millä selvisi tullitta. Alvia joutui kuitenkin maksamaan noin 15 euroa.

Riichi-settini esilläNiin sitä kertyy tavaralle hintaa! Setti maksaa Yellow Mountainilla $46,99 (nyt näemmä tarjouksessa vain $39,99) eli noin 34 euroa, siihen päälle postikuluja suunnilleen saman verran ja alvit vielä, niin kas, kun loppusummaksi tulee 80 euroa.

Onko se nyt sitten kallista? Kyseessä on nimittäin todella kaunis setti. Tiilet majailevat puulaatikossa, jonka koko on 27,5 cm × 14,5 cm × 9,5 cm. Laatikossa tiilet ovat päällekkäin neljällä kangaspäällysteisellä tarjottimella ja sivussa on lokerot pistetikuille ja muulle tarpeelliselle.

Itse tiilet ovat todella kauniit. Valitsin sitten valkoisen setin, eli tiilet ovat täysvalkoiset. Japanilaiseen tyyliin tyhjät valkoiset lohikäärmeet ovat siis aivan täysin valkoiset. Saapa nähdä kauanko kestää ennen kuin joku kääntää lohikäärmeen kädessään ympäri, kun luulee tiilen olevan väärin päin. Mukana ovat riichissä tarpeelliset punaiset viitoset ja neljä kukkatiiltä.

Merkkitiilet riichi-setistäniTiilet ovat todella huolellista työtä. Kaiverrukset ovat erittäin terävät ja väritys pikkutarkkaa. Tiilet ovat myös hyvän kokoiset: 27 mm × 20 mm × 16 mm. Taitavat siis olla millin pari suuntaansa pienemmät kuin ne tavallisimmat tuontisetit, mutta tiilet ovat paksumpia — ainakin suhteessa muihin mittoihinsa. Tiedäpä tuota, kun ei nyt ole tuota toista settiä sopivasti käsillä, mutta joka tapauksessa näissä on erittäin hyvä tuntuma.

Olen siis ostokseeni ehdottoman tyytyväinen, koen saaneeni laadukkaan setin kohtuuhintaan.

2 thoughts on “Riichi-setti Yellow Mountain Importsilta

  1. Ostin itselleni tuota vastaavan setin samasta paikasta, joskin mustan värisenä – täytyy kyllä sanoa että hieno on.

  2. Itsekin tuli ostettua tuolta tommoinen mutta otin sen mustan mallin salkussa, joka on melko huono valinta. Salkku ei kestä yhtään ja on jo ensimmäisenä päivänä repeämässä liitoksistaan. Tiilet ovat silti ihan mukavan tuntuisia vaikka ei ole mitään vertaus kohtaa, ekaksi setiksi tuntuu melko pieneltä ja pistetikut ovat myös pieniä. merkinnät ovat hienoja jos ei aleta kutsumaan bambu ykköstä kalkkunaksi, hieno setti jos haluaa mustan mutta amazon myy halvemmalla valkoisen.

Comments are closed.