Mahjongia tietokoneella
Mahjongia voi luonnollisesti pelata tietokoneella. Erilaisia pelejä on varsin paljon, mutta länsimaisesta näkökulmasta relevantteja mahjong-pelejä on vähemmän.
Japanissa varsinkin mahjongin tietokone- ja konsoliversioita on valtaisa määrä, mutta monet niistä ovat japaninkielisiä tai ainakin vaikeita saada. Onneksi länsimaiseen käyttöön sopivia pelejä löytyy myös, ja oma suosikkini on itse asiassa suomalainen Four Winds Mah Jong (PC).
iOSille ja Androidille löytyy myös lukuisia mahjong-pelejä, mutta niistäkin parhaat ovat yleensä japaninkielisiä. Hyviä suosituksia otetaan vastaan.
Toinen vaihtoehto on pelata netissä ihmisvastustajia vastaan. Tähänkin on useita eri vaihtoehtoja ja jälleen kerran, tarjontaa on paljon erityisesti Japanissa. Tätä puolta olen kartoittanut vähemmän, sillä sattuneista syistä tällainen pelaaminen istuu omiin tarpeisiini heikommin.
Suosittuja paikkoja ovat myös Tenhou ja Ron2, joista minulla ei ole toistaiseksi paljoakaan sanottavaa. Molemmat ovat täysin japaninkielisiä ja tarjoavat vain riichiä. Tenhou-opas auttaa.
Itse yritin asentaa Ron2:sta, mutta se kaatui Java-vaikeuksiin. Yritän saada näitäkin kokeiltua joskus, niin voin sanoa niistäkin jotain.
Mahjong-pasianssi
Tietokoneella pelataan tietysti myös paljon mahjong-pasianssia, vaikka sillä nyt ei varsinaisesti mitään tekemistä mahjongin kanssa olekaan.
Tenhoulle on olemassa varsin kattava dokumentaatiosivusto (http://arcturus.su/tenhou/), jolta löytää kaiken pelaamiseen tarvittavan informaation (vieläpä kuvien kanssa) .
mahjong time on niin kökkö, etten viitsinyt kauan pelata siellä. Tenhoussa on sujuva pelata kun oppii nappulat. Ranking-merkkejä en osaa vielä lukea. Dragon kong on englanninkielinen paikka jossa voi pelata, ja on ihan toimiva. Suurin osa peleistä on oikealla rahalla ja pelaajia on vähän. Peliä voi olla vaikea saada.