Mahjong-opas

MahjongMartin Dragon-setti

MahjongMartista löytyi sopuhintainen riichi-yhteensopiva setti, jonka tilasin oitis itselleni. 23,5 euron hintaa vastaan on paha väittää, varsinkaan kun postikulutkaan eivät olleet pahat. Tilaus ei kuitenkaan mennyt ihan täysin putkeen.

MahjongMartista löytyi sopuhintainen riichi-yhteensopiva setti, jonka tilasin oitis itselleni. 23,5 euron hintaa vastaan on paha väittää, varsinkaan kun postikulutkaan eivät olleet pahat.

Tilaus ei kuitenkaan mennyt ihan täysin putkeen. Tilasin sunnuntaina ja kun koko viikon aikana ei kuulunut mitään, laitoin sähköpostikyselyä perään. Paljastui, että tilaukseni oli postitettu torstaina. Ihan kiva kuulla, kun en ollut saanut mitään viestiä asiasta. Tilaukseni oli pitkään pending-tilassa, nyt kun kaksi viikkoa tilauksesta paketti tuli, se on sentään delivered.

Settikään ei ihan täysin vastannut odotuksia. Olisi ehkä pitänyt hinnasta arvata, että ihan luksusta ei ole luvassa. Toisaalta odotukseni olivat myös vähän hukassa. Setti tai sen laukku haisee aika tuhdisti liuottimille tai ties mille. Haju hälvennee, onneksi.

Tiilet ovat aika pieniä. Tässä kohtaa täytyy tosin myöntää, että ensijärkytykseni on omaa tyhmyyttäni: Tom Sloperin mukaan tiilet ovat tavallista japanilaista kokoa paksuutta lukuunottamatta. Nämä ovat 12 mm, kun tavallisempi on 16 mm.

Pahin vika tiilissä on niiden hitusen sotkuinen väritys, värit ovat tiilissä vähän leveästi kaiverruksiin nähden. Samaa vikaa kuin ostamissani halvoissa xiangqi-nappuloissa. Tiilien materiaali on sentään ihan hyvän tuntuista. Pistetikut ovat pieniä, mutta asiallisia ja mukana on neljä noppaa ja tuuliosoitin.

Lopputulemana todettakoon, että tämä on ihan kelpo setti, jos haluaa halvan riichi-setin eikä välitä siitä, että jälki on vähän suttuista ja aivot pehmenevät liuottimenhajuun. MahjongMartin toimintatavoissa on kehittämisen varaa, mutta tavarat tulivat sentään perille, eikä viivytyskään ollut paha. Osa ongelmista johtuu ilmeisesti siitä, että kauppaa ollaan liittämässä ReachMahjong.comin yhteyteen.

MahjongMartille siis suositus varauksella.