Amy Lo: The Book of Mahjong

Posti toi viime viikolla tilaamani Amy Lon The Book of Mahjong -teoksen. Se paikkasi mahjong-kirjastostani hongkongilaistyylien kokoisen aukon. Nyt on kirja niistäkin. Tämä on jo kolmas Tuttle Publishingin julkaisema mahjong-kirja kokoelmissani (se neljäs kirja on HarperCollinsilta). Lisätietoja löytyy kirjasivulta.

Amy Lon The Book of MahjongPosti toi viime viikolla tilaamani Amy Lon The Book of Mahjong -teoksen. Se paikkasi mahjong-kirjastostani hongkongilaistyylien kokoisen aukon. Nyt on kirja niistäkin. Tämä on jo kolmas Tuttle Publishingin julkaisema mahjong-kirja kokoelmissani (se neljäs kirja on HarperCollinsilta). Lisätietoja löytyy kirjasivulta.

Tuttlen valikoimissa näyttäisi olevan pari muutakin mahjong-kirjaa, mutta niiden hankkimista minun täytyy vielä harkita: A Beginner’s Guide to American Mah Jongg ainakin käsittelee vain jenkki-mahjongin alkeita. Kitty Strauserin ja Lucille Evansin Mah Jong, Anyone? käsittelee länsimaista mahjongia 1960-luvun tyyliin, joten kirjan kiinnostavuusarvo on vähän siinä ja tässä. Uudessa laitoksessa on sentään Tom Sloperin kädenjälkeä mukana, joten ei se ehkä ihan toivoton ole.

Sloperin kirjalistalla on vielä jokunen kiinnostava teos jäljellä, mutta eiköhän minulla nyt ole hyllyssäni keskeisimmät. Riichiä käsittelevä kirja vielä puuttuu, mutta sellaisia ei taida englanniksi ollakaan.