Mahjong-opas

Riichi-sessio MahjongMartin tiilillä

Pelasimme eilen pelin riichiä MahjongMartista tilaamillani tiilillä (katso MahjongMartin Dragon-setti). Setti osoittautui käytössä oikein toimivaksi, eikä se hirvittävä löyhkäkään haitannut — luulen, että kotelo haisee enemmän kuin tiilet. Ovathan ne tiilet vähän suttuiset ja varsinkin bambujen vihreä on aika tummanruskea, mutta se ei haittaa pelaamista.

Pelasin nyt ensimmäistä kertaa ilman länsimaisia numeroita tiilissä. Aika äkkiä kiinalaisiin numeroihin tottuu. Muut pelaajat kokivat tämän vissiin vähän enemmän ongelmaksi, mutta kukaan ei tehnyt virheitä. Ehkä peli olisi edennyt vähän nopeammin länsimaisilla numeroilla, mutta luulisin, että jo seuraavalla kerralla peli etenisi vielä ripeämmin.

Aloitimme viiden aikaan ja jouduimme lopettamaan kahdeksaksi pelipaikan (Tampereen yliopisto) mennessä kiinni. Olimme lopettaessamme eteläkierroksen toisessa jaossa, mutta toistojen takia pelasimme jonkun 11 jakoa, eli periaatteessa kokonaisenkin pelin olisi ehtinyt pelata.

Oma pelini oli vähän vuoristorataa, tuli voittoja ja tappioita. Makein voittoni taisi olla 11 600 pisteen arvoinen, mutta suunnilleen seuraavassa jaossa menin riichiin kädellä, joka ei ollutkaan valmis. Yritin kovasti tehdä palloista 6-7-9-chowia. Hups. Merkittäköön muistiin, että itänä varsinkaan ei kannata tehdä tällaista, koska idän chombo maksaa sen 12 000 pistettä.

Turpiinhan siinä tuli. Kun mukaan laskettiin voittajan ja kakkosen bonukset, olin tiukasti viimeisenä 9 000 pisteellä, voittajan kerättyä 54 300 pistettä. Onneksi emme pelanneet rahasta…